gemiddelde
waardering
8.3
Uitleg over de gemiddelde waardering van Chapman Events:

De gemiddelde waardering van Chapman Events is opgebouwd uit de (som van alle klantenwaarderingen) / (het aantal klantenwaarderingen).

Chap News

Bezoek Familie Bofkont
Bezoek Familie Bofkont
Datum: 29 apr. 2012
Het sprookje: De Familie Bofkont...

Er waren eens: Bonenstaak, Mannetje Bromsnor, Zeus, Mozzarella, Juffrouw Loes, Arie Bombarie, Miss Universe, Rosamunde & Zeeman.


Dit is slechts een kleine greep uit de collectie hoofdrolspelers uit het sprookje genaamd de Familie Bofkont. Onder de bezielende leiding van Dafne Westerhoek, oorspronkelijk communicatie adviseur, en haar vrijwilligers kan je een dagje volledig ontstressen op het Beloofde Varkensland.

Al draait het voornamelijk ook om bewustwoording. Bewustwoording zodat we verder kijken dan het vlees op ons bord. Al wordt nergens gedramt op veganisme. Iedereen mag zelf voelen en ervaren wat de hoofdrolspelers van de Familie Bofkont bij ons teweeg brengen.Waar zien we nou nog boerderijdieren die mogen oud worden zonder dat ze ergens voor moeten werken of op je bord belanden? En varkens die de leeftijd behalen van 7 jaar? Daarom, echte bofkonten dus.

Zo hebben alle hoofdrolspelers hebben een verhaal. Arie Bombarie, de gans, die als eendagskuiken bij Dafne terecht kwam. Diegene die een eendagskuikens voor het eerst zien, als ze geboren zijn, word automatisch hun moeder. Zo heeft Dafne, Arie, in 4 maanden groot gebracht en ging hij overal mee naar toe. Zelfs naar de Albert Hein en de wc, zodra ze hem maar even alleen liet schreeuwde hij moord enArie Bombarie brand. Hij heeft het nu geschopt tot leider op het erf en elk dier is bang voor hem, zelfs de ossen. Iedereen die een workshop volgt op het Beloofde Varkensland word hartelijk begroet door Arie, die de mens als zijn soortgenoten ziet.

Zeus en Herman zijn als stierkalfjes bij Dafne komen wonen, nu reikt hun schoft bij de meeste mensen al op ooghoogte en zijn ze nog lang niet uitgegroeit. Op 'normale' wijze hadden beiden ossen allang niet meer geleefd. Na hun ontmanning kunnen ze aan iedereen laten zien wat voor vrijkousen ze zijn. Die niets liever willen dan met de mensengroep meelopen en geknuffeld worden. Maar de grootste casanova is de buffel Mozzarella, die werkelijk elke vrouw om zijn vingers windt. Het is dat hij zo groot is maar het liefste zou hij bij iedereen op schoot willen kruipen.

VarkensmassageWild zwijn, Juffrouw Loes, werd toen ze slechts een paar dagen oud was in het bos gegrepen door een jachthond die haar naar de jager bracht. Haar broertjes en zusjes overlevenden het ongeval niet, Loes kwam op het beloofde varkensland. Waar ze dol is op de bekende: varkensmassage. Dafne ontdekte dat gestresste varkens helemaal rustig werden zodra zij hen met gevoel begon te masseren. En ondanks dat ook ik eerst sceptisch stond tegen over een varken masseren is het ontzettend bijzonder als zo'n ernome roze lummel helemaal zen wordt van jouw gekriebel over zijn/ haar buik.

Maar meest bijzonder is het verhaal van Zeeman. Waarom Zeeman, dit varken is gek op de zee. Hij gaat dan ook graag een paar keer per jaar naar het strand om lekker pootje te baden. Vetgemest in de tuin van de slager, op de dag dat hij geslacht zou worden moest hij lopend naar zijn laatste oordeel. Enkele meters voor de slager weigerde hij nog een stap te verzetten. Waarnaar hij in een trailer werd geladen, hier brak hij de hele boel af. Waarop Dafne hem van de slager kocht voor 2000 euro. De slager verklaarde haar voor gek toen zij hem vertelde dat Zeeman niets anders hoefde te doen dan oud te worden op het Beloofde Varkensland.

En zo kan Dafne jaren lang vertellen over alle bofkonten en hun vaak schrijnende verhalen. Maar ze mogen een moordleven hebben op het beloofde varkensland, tot ze omvallen van ouderdom. Als dat geen mooi einde is….
share
tell