gemiddelde
waardering
8.3
Uitleg over de gemiddelde waardering van Chapman Events:

De gemiddelde waardering van Chapman Events is opgebouwd uit de (som van alle klantenwaarderingen) / (het aantal klantenwaarderingen).

Chap News

Dagje Blut NLConference 2012
Dagje Blut NLConference 2012
Datum: 24 apr. 2012

NLConference 2012 Blut..!

Ingedut waren de 300 branchegenoten zeker niet #NLConference was goed voor 620 tweets so far, genereerde 438.423 impressies en had dus een bereik van 108.978 followers (
http://www.hastracking.com/). Als iedereen ze leest tenminste. Met 51 following en 139 followers heb ik al moeite, en dan gebruik ik sinds kort ook nog 2theloo tijd.

Blut waren de 300 branchegenoten ook niet want het “volle mep” tarief van EU 190,00 deerde niemand, de zaal was goed gevuld. Ik zat als niet MPI lid gratis op het pluche, dankzij Ad de Haan en zijn fraaie visuals (
http://www.livelab.nl/
).

Fut had ik ook, maar de afweging om een volle dag niet aan het “to do” lijstje te werken maar aan het “ta daa” lijstje moest even landen.

Input genoeg, dus ook geen spijt. Van iedere spreker heb ik concreet iets waardevols overgehouden en ik verplicht mijzelf dat ook direct toe te passen of uit te voeren.


Bas WestlandBas Westland 
(E-People) over de hulp die hij kreeg na zijn faillissement en over de hulp die hij nu biedt, en het belang wat hij neemt in ondernemingen die doorstarten. En hoe de steun van de levenspartner essentieel is.
In de auto terug belde ik een openstaande debiteur. Die krijgt vandaag een credit nota en de tegenprestatie t.z.t. is voor hem een kleine moeite en voor mij een uitkomst. Het andere topic leidde tot licht overdreven knuffel gedrag en een goed gesprek thuis  tijdens het eten.
Bedankt Bas ! Mocht het er ooit nog van komen hou ik wat “waardevolle waardeloze” aandelen voor je achter de hand.  

BEA HOOGERHUIS
Bea Hoogerhuis
, de brenger van goed geluk, had een slow start. Maar toen de anekdotes van de Nationale Postcode Loterij werden gedeeld, waar zij vanaf de start werkneemster nummer 2 was, had ze al snel de lachers op haar hand. Evolutie creëerde een nieuwe functie voor haar. Nu zorgt Bea Hoogerhuis al 20 jaar als “Mamma Miljonair”naar eer en geweten voor haar gelukkigen, want het hebben van zoveel geld brengt zorgen met zich mee. Met een “twinkle” in haar ogen vertelt ze rustig over haar jaarlijkse “lotgenotendag”, waar ze enigszins vinger aan de pols houdt. En met enige regelmaat bellen de nieuwe weldoeners haar met niet alledaagse vragen en staat ze dagen later in een Armeens weeshuis.
Op het kostenbesparingslijstje stonden 2 loten van de Postcode Loterij, ik schrap er nu 1.
Ondanks dat geluk in een klein hoekje zit hoop ik Bea zelf ook nog een keer tegen te komen met of zonder cheque. Wat een leuk mens !
 

MARTIJN ARETSBrand Expedition
Martijn Arets
, authentieke held ! de wereld veroveren zonder een cent op zak. Dag baan, dag lease bak en in een VW T2 camper op zoek naar 20 CEO’s van sterke merken. Het mooie avontuur leverde hem een boek en duizenden online fans op. Via crowdfunding (171 investeerders in 10 weken goed voor EU 20.000,00) kreeg hij zijn boek vertaald, maar nog briljanter is hoe hij zijn boek op de Nederlandse schappen kreeg (bookstore guerilla). Martijn heeft zijn huidige succes op een opvallende manier bereikt. Waarde creëren zonder geld d.m.v. nieuwe strategieën en business modellen maakte hem opeens “Dutch Entrepreneur of the Year” en crowdfunding expert. Alle fans van de bezochte sterke merken worden nu door Martijn uitgedaagd om mee te doen met het eerste “read out loud” video boek op You Tube.

Ik kende hem al maar hij hangt straks ingelijst op kantoor “If you think you’re too small to have an impact, try going to bed with a mosquito in the room” en ik heb Martijn gemaild en aangeboden een hoofdstuk van de montage op me te nemen in ruil voor een Arets minddump over het vergroten van mijn toegevoegde waarde voor de merken die ik bedien.
Zijn oor tot oor grijns als hij vertelt hoe hij tegen de gevestigde orde trapt is innemend, zijn presentatie en artwork zien er goed uit en voor een frisse blik en nieuwe inzichten kun je Martijn rustig uitnodigen heb ik zomaar het gevoel.

DE BORRELFABRIEK
De Borrelfabriek
, mijn 3e kennismaking, weer goed en creatief gepresenteerd. Van roze crisiskoek tot bloemkool soepje (in een koffieroomflesje), je proeft en ziet dat er aandacht is besteed aan alle elementen. Jammer alleen dat 2 verzoeken om een afspraak in te plannen niet werden opgepikt, vandaag gaat mijn collega Lisanne ze alsnog bellen om te kijken of ze een offerte willen uitbrengen voor 3 leuke events.

IRIS KROES
De organisatie was blijkbaar niet blut want Iris Kroes (winnaar van de 2e editie van The Voice of Holland) kreeg met stem en harp de zaal echt volledig stil. Op haar internetsite las ik dat de Friesin haar propedeuse communicatie had gehaald. Zijn we haar vergeten te feliciteren? Hopelijk hoeft ze nooit haar kennis in de praktijk te brengen, wat een talent !NILS ROEMENNils Roemen

Nils Roemen, dicht al jaren het gat tussen vraag en aanbod met #durftevragen en maakte de kreet sociale overwaarde in 6 seconde pijnlijk duidelijk “in Nederland hebben we ruim 300m² kantoorruimte vrij per dakloze”. Nils deelde simpele maar effectieve ideeën; bundel gratis banche tips in een autoreply e-mailadres en zet bovenin je Linkedin account wat je wilt bereiken en zie hoe mensen je gaan helpen bij jouw doel. Hij gaf krachtige voorbeelden van verbinden; hoe je met “Keep It Clean Day” 
of in 1 dag een land kan opruimen en hoe hij op #samenwonen voor 400 man bestek vond. Helaas leverde mijn terrastegels over tweet maar 1 reactie op en die kwam niet uit de zaal.

Vandaag knoopt door gehakt en vriendelijk een dood paard opgebeld en aangegeven dat hij rustig dood kan gaan, ik stop met trekken. Het is inderdaad veel leuker om op je bek te gaan met mensen die dat ook durven. Mijn LinkedIn heb ik aangepast en de autoreply tip op de to do lijst gezet. Ook 21 september staat geblokt om een paar uurtjes ergens te gaan schoonmaken. Dus heb je nog een super leuk opruim initiatief dat hoor ik het graag michael@chapmanevents.nl
Nils dank voor je inspirerende talk maar met je “Als jou gelukt is wat je wil dat je lukt, wat is er dan gelukt” ben ik nog steeds bezig.

2thelooALMAR HOLTZ
Almar Holtz, was voor mij de vreemde eend in de pot, met 2theloo speelt hij knap in op de dagelijkse behoefte. Ik had een beetje met hem te doen. Het is een kleinigheid maar het leek of hij het zichtbaar zwaar had in het begin, of er iets dwars zat (waarom geeft niemand die man een glaasje water), maar de winnaar van de ING retailjaarprijs speelde het klaar om 1 jaar tijd 106 dump en plaswinkels te realiseren. Meerdere malen voor gek te zijn verklaard sleepte Almar Holtz en zijn partner met het ijzersterke concept van 2theloo recentelijk nog een contract met Shell in de wacht door binnen 5 jaar 1.000 winkels te openen bij Shell Stations.  Helaas verscheen mijn prangende vraag of 2theloo ook mobiele oplossingen voor events gaat realiseren niet bij LiveLab op het scherm.


Mijn enige actie punt hier is om zelf naar 2theloo te gaan (het is een lange blog geworden) om wat inspiratie op te snuiven, want ik heb mogelijk een hilarisch idee om de 1.000 winkels voor een scheet en 3 knikkers op de kaart te zetten.  

JOOP VAN DEN ENDE
De heer Joop van den Ende, onze echte gastheer! Als klein binkie speelde ik hem een microfoontje op luisterde ik naar zijn speech, en weer kreeg ik gisteren dat oprechte gevoel van echte gastvrijheid. Het straalt nog steeds van hem af. Via verliefd zijn op toneel, groeien naar de grootste televisieproducent ter wereld en doorgroeien naar een ultiem fulfilment level waarbij Joop en Janine van den Ende echt het verschil maken middels hun VandenEnde Foundation, is een prachtig verhaal. We kregen flarden mee van een unieke man en wie weet zat er ook een lesje nederigheid in verstopt.
Of iedereen tijdens de borrel zijn advies op heeft gevolgd om “zo min mogelijk over jezelf te praten” betwijfel ik. Het is mij (weer) niet helemaal gelukt, blijf dit werk zo boeiend vinden.

BOOM CHIAGO
Boom Chicago
verzorgde de recap, en ondanks dat ik fan ben van The Boom Way Of Doing Improv was het krachtiger geweest als Mister Boom himself de dag had gedeeld met ons.

RUBEN NICOLAI
En ja ik moest thuis heimelijk toegeven dat Ruben Nicolai echt heel erg leuk is en top in de rol van dagvoorzitter. Zo stom… heb ik voor het thuisfront toch vergeten een leuke foto van hem te maken, sorry schat. Wellicht krijg ik een herkansing. Ga hem vragen voor een vergelijkbare job ook al vrees ik dat ik daarna BLUT ben.

De NL Conference was voor mij als ondernemer boeiend, ook al waren vele topics niet direct branche gerelateerd. Het had een goede mix van interessante sprekers en bood volop netwerk mogelijkheden (al heb ik die weer niet benut…). De catering was goed geregeld, het podiumplaatje fraai en effectief in al zijn eenvoud (blij met het camerabeeld, sprekers dichtbij werkt) en ik voelde me echt gast en geinspireerd. Nogmaals dank Ad voor de uitnodiging.

share
tell