gemiddelde
waardering
8.3
Uitleg over de gemiddelde waardering van Chapman Events:

De gemiddelde waardering van Chapman Events is opgebouwd uit de (som van alle klantenwaarderingen) / (het aantal klantenwaarderingen).

Chap News

Michael Chapman
Michael Chapman
Datum: 31 jul. 2011

Magisch Carré
Gek genoeg kan ik de keren dat wij Hans Klok hebben geboekt op 1 hand tellen, maar die paar keer waren dan ook memorabel. Ook gisteren weer, toen ging “High” van zijn Circus Hurricane in première. Nee, we behoorden helaas niet tot de lange lijst BN’ers, politici en andere VIP’s en waren eigenlijk ook verbaasd dat we zaterdag nog kaarten konden kopen voor de première de dag erna. Helemaal bovenin het bijna even zo magische Carré keken we voor slechts € 30,00 vorstelijk neer op een fraai Carré en een nog niets verhullend podium.  

Hurricane Hans
Het valt me altijd op dat het leeuwendeel van het publiek bij magic shows even “in” moet komen. Maar vooral richting het einde van de show piekte Hans Klok en zijn 50 man (gokje) sterke cast & crew in rap tempo. Ik ben altijd jaloers op theaterproducties, waar je op een evenement slechts 1x de kans krijgt kun je in het theater fine tunen tot je overal het maximale eruit hebt weten te halen.

Gladgestreken
De show was strak geregisseerd, kende een paar mooie decortrucjes en een paar van de gastoptredens waren fenomenaal. Hier en daar een heel flauwe grapje als Hans de microfoon ter hand neemt gaf even een ongedwongen sfeer. Als er iets niet geregisseerd gebeurde merkte je aan het publiek dat ze dergelijke spontane momentjes erg op prijs stelde.

Hans Klok bij SAMA

Tikkeltje genant
Het applaus voor de ingevlogen gastartiesten was soms luider voor hen dan voor Hans en zijn team, en dat viel menig theaterbezoeker ook op. Links en rechts hoorde ik dezelfde opmerkingen “Ja maar zij kunnen echt wat”. De Hollandse nuchterheid, willen weten hoe het werkt, om je heen babbelen er een hoop dat ze het gezien hebben en wat volgt is een heel relaas die vaak ook nog onjuist is. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, maar ik heb heel wat jaartjes de boekingen gedaan van Scott the Magician en zijn Miss Muriël en mocht zelf ook eens onderdeel zijn van een illusie act. Dubbelgevouwen in een donkerdecorstuk krijg je echt respect voor de dames die naast Hans Klok schitteren.

Jawbreaker
Er gingen minstens 2 trailers aan magic props doorheen, wat heeft die man een spullen hoorde ik 2 rijen voor me in plat Amsterdams. De hoeveelheid verdwijn trucs en de snelheid waarmee ze achter elkaar getoond deden mij de tel doen verliezen. Je weet wat er komen gaat maar het is vooral de snelheid waardoor je mond open blijft staan. 

Hans Klok bij SAMA 2

Dichterbij
Ik verklap niets van de show, maar het is zeker de moeite waard. Persoonlijk vond ik het grote contrast tussen de zeer kostbare magic tricks van nu en de simpele eenvoud van de legendarische truc met de fles en het glas een van de krachtigste peilers van de show. Ook het eerbetoon aan de grondlegger van Carré was een mooi gebaar. Zelden kom je cameraregistratie tegen, maar als je door middel van camerabeelden niet dichtbij kan kruipen mis je toch een stukje emotie en beleving. Je wilt de expressie van de gezichten af kunnen lezen maar je moet hoog boven in Carré uiteindelijk alleen doen met body language.

Minnetjes
Het geluidsvolume was bescheiden, voor veel mensen plezierig, maar bovenin mocht het van een ieder 2 tandjes harder. De airco daarentegen mocht 2 tandjes zachter. De vrouwen trokken allemaal spontaan het colbertje van de man aan. Ik kreeg het slechts 1 keer een beetje benauwd toen de stagemanager een aangegooide brandende fakkel miste waardoor een van de coulissendoeken vlam vatte. Gelukkig had de crew het na een paar seconde al in de gaten.  

Plussen
Een hele hoop; de opbouw in de show, de pieken en rust momenten, het lichtplan, de entourage van Carré, de prachtige muziek, het tempo en de tricks.

Go Getting High Below Sea Level
De highlight van de show is ook echt “high”. Hans klok vliegt twee keer meters de lucht in. Een fantastisch gezicht en een mooi slotstuk. If you’re into magic go see the show ! Hans Klok en zijn team staat vanaf vandaag vijf weken in Carré en tourt daarna langs andere theaters.


share
tell