• The Beating Heart

The Beating Heart

The Beating Heart is een bijzonder Miyake slagwerkspektakel en vormt een indrukwekkende openingsshow. Deze openingsshow wordt voorafgaande het evenement door een filmcrew en percussionisten opgenomen, op diverse bedrijfslocaties van het bedrijf. Hier zal slechts een deel van dit spektakel stuk gefilmd worden.

Het andere deel van het stuk zal “live sync” door 2 of 3 percussionisten gespeeld worden in combinatie met de gefilmde beelden, waar ze gebruik maken van verschillende attributen. Onder begeleiding van deze film spelen de percussionisten op Chichibu-diako’s of Okedo-Odaiko’s. Chichibu-daiko’s worden bespeeld met karate-achtige bewegingen, opzwepend met kracht en agressieve passie. De Okedo-Odaiko heeft een doordringend donker geluid, is dreigend en mysterieus. 

Door de film heen verschijnen de kernwaarden van het bedrijf als tekstuele kreten bij de bijpassende fragmenten. Geen zakelijke voice-over maar korte krachtige statements van personeel en management voorzien van trendy muziek vertalen de missie van het bedrijf.

The Beating Heart mag gezien worden als een korte creatieve versie van een bedrijfsfilm, gefilmd en gemonteerd in de stijl van een semi-professionele videoclip. Het is een vlotte kennismaking met het personeel, de diensten en het onstaan van het bedrijf.